снимка: , УикипедияЕма Радукану – Лейла Фернандес 6-4, 6-3Световната №150 Ема

...
снимка: , УикипедияЕма Радукану – Лейла Фернандес 6-4, 6-3Световната №150 Ема
Коментари Харесай

18-годишна е шампионка на US Open при жените

снимка: , Уикипедия

Ема Радукану – Лейла Фернандес 6-4, 6- 3

Световната №150 Ема Радукану е шампионка на US Open 2021. В може би най-невероятното издание на шампионата в Ню Йорк британката, която започва присъединяване си от квалификациите, надви във финала с 6-4, 6-3 над другата тийнейджърка Лейла Фернандес, с цел да се трансформира в една от най-изненадващите шампионки в историята на Големия шлем. Тя бе и едвам първата квалификантка, която доближава до „ мейджър “ край. В дуела за трофея 18-годишната тенисистка, която е родена в Торонто, още веднъж показва, че всичко, което ѝ се случва е изцяло справедливо. Тя записа десета победа в Ню Йорк без да е изгубила нито един сет като в главната скица по този начин и нямаше сет, в който да загуби повече от 4 гейма, предава tenniskafe.com.

Всъщност мачът против Фернандес се оказа и най-дългият за Радукану в целия мач. Финалният дуел несъмнено оправда всички огромни упования към двете сензационни тийнейджърки, които изиграха едвам деветият край сред тенисистки до 19 години в историята на Големия шлем. Тя се трансформира във втората най-нискоранкирана шампионка на US Open и втората британка с трофея след Вирджиния Уейд през 1968-а. След този триумф тя ще направи великански скок в ранглистата до №24 в света. За Фернандес остава утешението, че ще бъде №27 в понеделник.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР